Waarom moet ik mijn auto beschermen?

Onderstaand een overzicht van de meest voorkomende diensten en tarieven (incl. BTW). Heeft u een andere wens of staat uw voorkeur niet in dit overzicht neemt u dan contact met ons op.

De lak van uw auto is kwetsbaar

Vooral voor langdurige blootstelling aan de elementen zoals: zon, wind, regen, sneeuw.  Dit leidt vroeg of laat tot uitdroging en minuscule breukjes in het lakoppervlak. Hierdoor verliest uw auto zijn originele glans. Een ceramic coating biedt u de mogelijkheid om uw voertuig hier langdurig tegen te beschermen.

Welke bescherming is er?

Beschermende middelen kunnen worden onderverdeeld in drie typen, elk met hun eigen specifieke kenmerken op het gebied van duurzaamheid, krasbestendigheid en kostprijs. In de lakdoorsnede hiernaast kunt u zien welke dit zijn. Een behandeling met traditionele wax is bij ons standaard na polijstwerkzaamheden aan uw lakwerk. De laksealant of nano sealer is een uitstekende optie als u uw voertuig regelmatig laat re-conditoneren. Kiest u voor een ceramic coating, dan bent u er van verzekerd dat uw lakwerk optimaal en duurzaam is beschermd. CarNed gebruikt, op basis van langdurig testen, de coatings van #Labocosmetica.

De voordelen op een rij

De #Labocosmetica ceramic coatings (vaak glascoating genoemd) bieden veel voordelen t.o.v. traditionele waxproducten :

  • Langdurige bescherming (vanaf 24 maanden)
  • Sterke resistentie tegen chemicaliën
  • Krasbestendiger
  • Indrukwekkend glans- en spiegeleffect
  • Extreem heldere en intensievere lakkleur
  • Waterafstotend
  • Eenvoudig te reinigen

Onze ceramic coatings zorgen voor een uniek zijdezacht, spiegeleffect van het behandelde oppervlak. Dit wordt zo egaal dat vuil zich moeilijker hecht, hierdoor langer schoon blijft en veel makkelijker te reinigen is.

De mogelijkheden

Voor ieder wat wils

Iedere automobilist gebruikt de auto op haar of zijn manier. Variërend van dagelijks vervoer tot de liefhebber die alleen bij bijzondere gelegenheden rijdt.


Om alle doelgroepen te kunnen bedienen, biedt CarNed verschillende mogelijkheden aan.


Met name liggen de verschillen in levensduur in jaren en de hardheid van de aangebrachte coating.


In de tabel hiernaast kunt u per soort coating de levensduur, het toepassingsgebied en de eigenschappen met elkaar vergelijken.


Er is dan ook zeker een coating die bij u past.


Neemt u gerust contact met ons op als u advies nodig heeft.


De tarieven voor het aanbrengen van een coating op een (nieuwe) personenauto beginnen vanaf 395,00 euro.

Aangebracht door professionals


De #Labocosmetica Ceramic Coatings worden uitsluitend aangebracht door zorgvuldig geselecteerde en ervaren professionals.


Het is immers van belang dat het lakwerk van uw auto op de juiste wijze wordt voorbereid en dat de coating vakkundig wordt aangebracht.


Deze specialisten hebben kennis van autolakken en beschikken over de juiste gereedschappen en hulpmiddelen.


Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de waarde van uw auto optimaal beschermd is.


CarNed is een van deze professionals en mag zich aanvullend ook ApprovedDetailer noemen.

De behandeling


Het aanbrengen van een keramische coating op uw auto is een secuur proces en wordt volledig met de hand uitgevoerd.

Voor het aanbrengen van de coating wordt het lakwerk grondig gereinigd, ontvet en nauwkeurig gecontroleerd op imperfecties.

Aansluitend wordt de lak, afhankelijk van de staat waarin deze verkeerd (nieuw of gebruikt voertuig), in één of meerdere stappen machinaal gepolijst. Hierdoor wordt een zo optimaal mogelijke conditie en glansgraad van het lakwerk gerealiseerd.


Na deze voorbereidende fase wordt de coating aangebracht en met behulp van infra-rood lampen, deel voor deel gedroogd. Na dit proces moet de coating nog 12 uur geconditioneerd uitharden. Tenslotte wordt het lakwerk nog eens gecontroleerd om er zeker van te zijn dat het hoogst haalbare resultaat is bereikt.

Het aanbrengen van een ceramische coating neemt dan ook minimaal twee dagen in beslag.

U bent er vervolgens van verzekerd dat uw auto mooier is en blijft dan ooit tevoren.